Politika zasebnosti in piškotkov

1. Uvodna določila
Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna in vsi podatki, ki jih pridobimo so varno shranjeni in obdelovani v skladu z ustreznimi zakoni.

Družba MED IN MLEKO d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in razume skrbi, ki se lahko pojavijo glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, ki nam jih posredujete z obiskom oz. preko naših spletnih strani (v nadaljnjem besedilu: storitve ali spletne storitve).

Storitve MED IN MLEKO d.o.o. pod zaščiteno blagovno znamko medinmleko® obsegajo spletno stran https://www.medinmleko.si (v nadaljevanju: medinmleko). Ta politika zasebnosti določa, kako medinmleko obdeluje informacije, ki jih je mogoče uporabiti za neposredno ali posredno identifikacijo posameznika (osebni podatki), zbrani z uporabo svoje spletne strani.

Namen politike zasebnosti je, da vam na enostaven način predstavimo osebne podatke, ki jih zbiramo o vas, na katerih podlagah in za katere namene jih obdelujemo, možnosti glede upravljanja nastavitve vaše zasebnosti ter vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki.

Politika zasebnosti družbe MED IN MLEKO d.o.o. je skladna z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov) in zakonodajo Republike Slovenije ter zajema naslednje informacije:

I.) kontaktne informacije družbe MED IN MLEKO d.o.o.;
II.) pravne podlage in nameni obdelave osebnih podatkov;
III.) vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo;
IV.) uporabo piškotkov in sorodnih tehnologij;
V.) upravljanje nastavitev zasebnosti;
VI.) posredovanje osebnih podatkov;
VII.) roke hrambe osebnih podatkov;
VIII.) varstvo osebnih podatkov;
IX.) pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki, vključno s pravico do pritožbe;
X.) spremembe politike zasebnosti.

V tej Politiki opredeljuje izraz “Uporabnik”, “obiskovalec”, “stranka” ali “vi” kot fizično ali pravno osebo obiskovalca spletne strani. Izraz “mi”, “mi”, “naš” se nanaša na spletno stran medinmleko.
2. O upravljalcu osebnih podatkov
Upravljalec vaših osebnih podatkov je družba MED IN MLEKO d.o.o., Breznikova ulica 15, SI-1230 Domžale, Slovenija, EU.

Na vaša vprašanja zvezi s to Politiko zasebnosti, zaupnosti vaših osebnih podatkov, načinu obdelave ali na vaše zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba in/ali pooblaščena oseba za varstvo podatkov pri družbi MED IN MLEKO d.o.o. Stik s to osebo lahko vzpostavite preko zgoraj navedenega naslova družbe MED IN MLEKO d.o.o. ali preko elektronske pošte info(ad)medinmleko.si
3. Pravne podlage in namen obdelave
Družba MED IN MLEKO d.o.o. zbira, beleži, ureja, shranjuje posreduje in drugače obdeluje osebne podatke, ki jih imamo o vas, na temelju različnih pravnih podlag in za namene, ki so opredeljeni v nadaljevanju dokumenta.

3.1. Obdelava na podlagi pogodbe
Družba MED IN MLEKO d.o.o. obdeluje osebne podatke za uresničevanje pravic in obveznosti v okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti. Družba MED IN MLEKO d.o.o. obdeluje osebne podatke posameznikov za namene identifikacije posameznika.

3.2. Obdelava na podlagi zakona
Družba MED IN MLEKO d.o.o. obdeluje osebne podatke na podlagi zakonskih obveznosti, ki veljajo za družbo MED IN MLEKO d.o.o. (npr. zlasti davčnih predpisov shranjevanje računov, shranjevanje podatkov nagrajencev nagradnih iger, ipd.).

3.3. Obdelava na podlagi legitimnih interesov
Družba MED IN MLEKO d.o.o. lahko osebne podatke obdeluje na podlagi zakonitih interesov, za katere si prizadeva družba MED IN MLEKO d.o.o., razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. Kadar gre za nadaljnjo obdelavo podatkov zbranih o posamezniku, družba MED IN MLEKO d.o.o. opravi presojo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov. Taka nadaljnja uporaba podatkov v psevdonimizirani ali agregirani (združeni) obliki na primer prestavlja zakonito uporabo podatkov za trženjske in druge poslovne oziroma tehnične analize družbe MED IN MLEKO d.o.o. Kot dodaten ukrep pri nekaterih oblikah nadaljnje obdelave podatkov o prometu se lahko uporabi tudi brisanje določenih podatkov. Na podlagi z zakonitega interesa lahko družba MED IN MLEKO d.o.o. obdeluje osebne podatke v nujno potrebnem in sorazmernem obsegu za zagotovitev delovanja spletnih storitev, zlasti z namenom preprečevanja nepooblaščenega dostopa do vašega uporabniškega računa, širjenje zlonamernih kod, preprečitev goljufij oz. drugih zlorabe spletne strani, kot tudi za zaščito svoji pravic intelektualne lastnine v zvezi s spletnimi storitvami. Na podlagi zakonitih interesov družba MED IN MLEKO d.o.o. lahko obdeluje vaše osebne podatke tudi za namene neposrednega trženja (v primeru kupcev), preprečevanje zlorab, uveljavljanje zahtevkov ali obrambo pred zahtevki v upravnih in sodnih postopkih.

3.4. Obdelava na podlagi privolitve (soglasja)
Družba MED IN MLEKO d.o.o. obdeluje osebne podatke na podlagi soglasja za obdelavo osebnih podatkov, ki posameznik poda družbi za naslednje namene:

I.) za namen neposrednega trženja – prejemanja obvestil. Obvestila vsebujejo aktualne ponudbe, ugodnosti in/ali vabila dogodke upravljalca in njegovih poslovnih partnerjev, vabila k sodelovanju v nagradnih igrah in natečajih ter koristne nasvete, novosti in opomnike iz sveta življenjskega sloga, stila, ipd.;
II.) za izvajanje trženjskih analiz in segmentirana kupcev ter za posredovanje prilagojenih ponudb izdelkov in storitev;
III.) za namen sodelovanja v nagradnih igrah;
IV.) za druge namene v okviru poslovanja družbe.

Glede na posredovane osebne podatke lahko obvestila in prilagojene ponudbe prejemate preko elektronske pošte, SMS, MMS na posredovano mobilno telefonsko številko, oz. v tiskani obliki na posredovani naslov.

Svoje soglasje kadarkoli prekličete oz. spremenite na enak način, kot je bilo soglasje dano; s klikom na gumb za odjavo, ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila; v nastavitvah uporabniškega računa ali s posredovanjem zahteve za preklic soglasja za določen namen na naslov info(ad)medinmleko.si

Kjer soglasje vključuje neposredno trženje na podlagi posameznikovega profila, lahko družba MED IN MLEKO d.o.o. izvaja razvrščanje posameznikov v segmente na podlagi uporabe spletnih strani družbe MED IN MLEKO d.o.o. za namene prilagojenih ponudb storitev in izdelkov.
4. Katere osebne podatke zbiramo
Družba MED IN MLEKO d.o.o. o vas zbira različne podatke, vključno z osebnimi podatki, s katerimi vas je mogoče neposredno ali posredno določiti (identificirati), v kolikor se vi ali drugi odločijo deliti te osebne podatke z družbo MED IN MLEKO d.o.o.. Podatke prejmemo na več načinov, vključno s prijavo na e-obvestila (neposredno trženje), registracijo uporabniškega računa v spletni trgovini https://www.medinmleko.shop ali obiskom spletnih strani družbe MED IN MLEKO d.o.o. Družba MED IN MLEKO d.o.o. zbira podatke o vaši uporabi storitev, ki jih ponujamo.

Osebni podatki, ki jih zbiramo:

I.) osnovni osebni podatke kot so ime in priimek, datum rojstva, elektronski naslov, naslov prebivališča (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), naslov za dostavo (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), telefonska številka in geslo za zagotovitev varnosti in uporabe naših storitev;
II.) podatke o nakupu in načinu plačila, pri čemer se v primeru izvedbe plačila v spletni trgovini z uporabo kreditne kartice vsebina podatkov kartice ne shranjujejo v zbirkah podatkov družbe MED IN MLEKO d.o.o.;
III.) družba MED IN MLEKO d.o.o. vam omogoča registracijo z uporabo uporabniških računov, ki jih ustvarite pri tretjih osebah kot je npr. Facebook ali Google. S tako registracijo nam posredujete podatke o vašem naslovu elektronske pošte oziroma o vašem Facebook računu (v kolikor se registrirate preko Facebook računa, zbiramo zgolj podatke navedene v javnem profilu kot so ime in priimek, elektronska pošta, ID številko vašega uporabniškega računa in profilno sliko vašega uporabniškega računa), pri čemer lahko na vašo željo (»checkbox«) uvozimo vaše stike s privolitvijo dostopa do storitev tretjih oseb (npr. iz računa vaše elektronske pošte oziroma vašega Facebook računa); Upravljavec teh podatkov in informacij so tretje osebe, ki nam jih posredujejo na podlagi njihove politike zasebnosti. Načeloma lahko sami upravljate s podatki in informacijami, ki jih pridobimo od tretjih oseb (npr. družbena omrežja) z uporabo nastavitev zasebnosti v nastavitvah uporabniškega računa pri tretjih osebah.
IV.) podatki, ki jih zbiramo, so lahko tudi (1) lokacijski podatki z uporabo GPS (vendar podatkov o lokacijah ne shranjujemo), pri čemer se lahko odločite za izklop zbiranja podatkov preko geolokacije, kar pa lahko onemogoči posamezne funkcionalnosti spletne strani ali spletne trgovine, ki uporabljajo te podatke (npr. deljenje podatkov o lokaciji); (2) podatki o vaši napravi, preko katere dostopate do spletne strani ali spletne trgovine (tip naprave, operacijski sistem, (3) IP naslov in (4) informacije o uporabi spletne strani ali spletne trgovine;
V.) zbiramo tehnične informacije vašega brskalnika, računalnika ali mobilne naprave, ko dostopate do storitev družbe MED IN MLEKO d.o.o.
5. Posredovanje osebnih podatkov
5.1. Pogodbeni obdelovalci
Družba MED IN MLEKO d.o.o. lahko posreduje vaše osebne podatke tretjim osebam, s katerimi imamo sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov (v nadaljnjem besedilu: pogodbeni obdelovalci) za namene podpore, analize in stalnega izboljševanja naših storitev, obdelave plačil ali dostavo naročil. Pogodbeni obdelovalci imajo odstop le do tistih osebnih podatkov, ki jih nujno potrebujejo za zagotovitev storitev, ki jih opravljajo za nas, podatkov in samo za namene izvajanja teh nalog v našem imenu in jih ne smejo uporabljati za noben drug namen. Pogodbeni obdelovalci so dolžni varovati vaše osebne podatke, z njimi pa Med in mleko tudi sklene posebne pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Trenutno MED IN MLEKO d.o.o. ne uporablja zunanjih pogodbenih obdelovalcev. Družba MED IN MLEKO d.o.o. lahko sodeluje s pogodbenimi obdelovalci, ki za nas obdelujejo statistične podatke o tem kako uporabljate naše storitve z namenom oglaševanja storitev oz. za prikazovanje informacij, ki bi lahko bile v vašem interesu. Tovrstni obdelovalci razpolagajo samo z anonimiziranimi podatki.

5.2. Javne dostopne informacije
Nekatere informacije o vas so lahko javno dostopne, kot na primer podatki, ki jih posredujete ali delite preko spleta (npr. dogodki, slike, komentarji, ….) ali pa objava komentarja na spletni strani oz. družbenih omrežjih, ipd.

5.3. Spletne strani in aplikacije tretjih oseb
Vaše osebne podatke lahko z vašo privolitvijo delimo z aplikacijami tretjih oseb, če se odločite za dostop do naših storitev prek takšne aplikacije (npr. Facebook, Google račun). MED IN MLEKO d.o.o. ni odgovoren za to, kar tretje osebe počnejo z vašimi podatki, zato se morate prepričati, da zaupate aplikaciji, in da ima sprejete ustrezne smernice varovanja osebnih podatkov. Na spletnih mestih družbe MED IN MLEKO d.o.o. obstajajo povezave do spletnih mest, ki niso pod nadzorom s strani družbe MED IN MLEKO d.o.o. Z obiskom teh strani lahko posredujete svoje informacije tretjim osebam, s katerimi družba Med in mleko nima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Te spletne strani imajo svojo politiko zasebnosti skladno s katero obdelujejo vaše osebne podatke. Prosimo preberite njihovo politiko zasebnosti, da se seznanite z načinom obdelave vaših osebnih podatkov na spletnih mestih tretjih oseb, ki jih obiskujete.

5.4. Skupni upravljalci
Vaše osebne podatke lahko delimo s pogodbenimi partnerji, s katerimi nastopamo v vlogi skupnega upravljavca, ki skladno s to politiko zasebnosti obdelujejo vaše osebne podatke (npr. primer nagradne igre v sodelovanju z dobavitelji). V vsakem posameznem primeru vas bomo o takih primerih obvestili v splošnih pravilih nagradne igre.

5.5. Univerzalno pravno nasledstvo
V primeru združitve ali družba MED IN MLEKO d.o.o. vključi v poslovno združitev, delitev ali pride do prenosa dejavnosti na tretjo osebo, lahko vaše podatke prenesemo na tretjo oseb, ki je povezana z prevzemom družbe MED IN MLEKO d.o.o.

5.6. Javni organi
Ne glede na določbe glede časa hrambe osebnih podatkov po Politiki zasebnost, lahko vaše osebne podatke hranimo za daljše obdobje in jih posredujemo tretjim osebam kot so policija, tožilstvo, sodišče in drugi pristojni državni organi znotraj Republike Slovenije ali zunaj nje, v kolikor presodimo, da je tako posredovanje potrebno in zahtevano z zakonom, vključno za namene preprečevanja, preiskovanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj. Vaše osebne podatke lahko posredujemo državnim organom tudi kadar je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov v sodnem postopku ali v upravnem ali izvensodnem postopku.

5.7. Posredovanje podatkov v države, ki niso članice EU ali EGP
V primeru uporabe spletnih storitev zunaj držav članic EU se zaradi zagotavljanja spletnih storitev posredovani podatki lahko prenašajo, shranjujejo ali obdelujejo v tretjih državah, kjer zakonodaja s področja varstva osebnih podatkov predpisuje drugačne standarde kot v državah članicah EU oz. EGP. Z uporabo storitev v državah izven EU soglašate, da se lahko osebni podatki prenašajo oz. posredujejo subjektom, ki so v tretjih državah.

Družba MED IN MLEKO d.o.o. sicer sama vaših osebnih podatkov ne bo iznašal v države, ki imajo geolokacijo izven EU ali EGP.
6. Roki hrambe osebnih podatkov
Osebne podatke hranimo tako dolgo, kot je potrebno za zagotovitev naših storitev oziroma dlje, v kolikor obstajajo zakonske obveznosti.

Osebne podatke povezane z vašim uporabniškim računom se hranijo do zaprtja računa, pri čemer se podatki, vezani na nakup, ki ga je uporabnik izvedel v spletni trgovini, ohranijo. Zaprtje uporabniškega računa lahko izvedete sami v nastavitvah uporabniškega računa ali pa nas zaprosite za izbris. Zaprtje uporabniškega računa in izbris vaših osebnih podatkov lahko traja do 15 delovnih dni od popolne zahteve. Upoštevajte, da lahko nekatere podatke iz zaprtih računov obdržimo v skladu z zakonom za preprečevanje goljufij, za izterjavo dolgov, reševanje sporov, odpravljanje težav, pomagamo pri preiskava pristojnih organov, uveljavljamo pogoje uporabe storitev in sprejemamo druge ukrepe, ki jih dopušča zakon. Podatki, ki jih obdržimo bodo obravnavani v skladu s to politiko zasebnosti.

Podatki v zvezi plačilom nakupa v spletni trgovine in z njimi povezani kontaktni podatki o posameznikih se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitev oz. do morebitnega izteka zastaralnega roka v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša do 5 let. Skladno z davčnimi predpisi se izdani računi hranijo še 10 let po poteku leta, v katerem je izdan račun.

Osebne podatke, ki so pridobljeni na podlagi soglasja, hranimo vse do preklica soglasja, vendar največ 5 let.

Podatke o vas, ki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani lahko anonimiziramo in združimo z drugimi podatki, ki ne omogočajo določitve posameznika za pridobitev vpogleda v statistične informacije, ki so komercialno koristni za družbo Med in mleko, kot je na primer statistika uporabe storitev, ki jih ponujamo. Ti osebni podatki so anonimizirani in ne ponujajo povezave z določljivim posameznikom.
7. Varstvo osebnih podatkov
MED IN MLEKO d.o.o. izvaja več tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varnosti osebnih podatkov med zbiranjem, prenosom in shranjevanjem. Družba MED IN MLEKO d.o.o. si prizadeva primerno varovati vaše osebne podatke, vendar ne jamčimo popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, in ne odgovarjamo za krajo, uničenje, izgubo, namerno ali nenamerno razkritje vaših osebnih podatkov ali informacij o vas. Družba MED IN MLEKO d.o.o. upošteva splošno sprejete standarde za zaščito prejetih informacij tako med prenosom kot po njihovem prejetju, vendar noben način elektronskega prenosa ali shranjevanja ni 100% varen, zato ne moremo zagotoviti popolne varnosti. Družba MED IN MLEKO d.o.o. uporablja tehnologijo SSL (Secure Sockets Layer), ki zagotavlja šifriranje osebnih podatkov in podatkov kreditnih kartic. Družba MED IN MLEKO d.o.o. zagotavlja varnost naših storitev in vaših osebnih podatkov. Strežniki družbe MED IN MLEKO d.o.o. so dodatno zaščiteni z uporabo požarnih pregrad in drugih tehnologij za zagotavljanje varnosti podatkov.

Za varovanje podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam z ustreznim zagotavljanjem varnosti svoje mobilne naprave ali računalnika kot tudi z varovanjem uporabniškega imena, gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito vaše elektronske naprave. Da bi zagotovili učinkovitost teh ukrepov pri preprečevanju nepooblaščenega dostopa do vaših osebnih podatkov, se morate zavedati varnostnih funkcij, ki so vam na voljo prek vašega brskalnika. Uporabljajte brskalnik, ki omogoča nastavitev varnostnih funkcij preden posredujete vaše osebne podatke ali podatke kreditnih kartic preko interneta. Upoštevajte dejstvo, da v kolikor uporabljate brskalnik, ki ne podpira uporabe SSL tehnologije, je lahko tak prenos osebnih podatkov tvegan.

Večina brskalnikov omogoča obveščanje v kolikor se nahajate na spletni strani, ki ne zagotavlja varne povezave, ali v kolikor pošiljate podatke prek nezavarovane povezave. Družba MED IN MLEKO d.o.o. vam priporoča, da omogočite te funkcije vašega brskalnika s čimer boste pripomogli k varnosti vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko spremljate naslov na katerem se nahajate (URL). Varni spletni naslovi se začnejo z https:// namesto http://, skupaj s simbolom za varno povezavo, ki ga uporablja vaš brskalnik (po navadi je tak simbol ključavnica na začetku spletnega naslova). Tak simbol nakazuje uporabo varne komunikacije s strežnikom. Prosimo vas, da obenem preverite podrobnosti (veljavnost) varnostnega certifikata spletnega mesta kjer se nahajate.

Omejitev odgovornosti. Družba MED IN MLEKO d.o.o. se zavezuje k varovanju osebnih podatkov in informacij o vas, vendar pa nobena povezava preko interneta ne more biti 100% varna in ne more garantirati popolne varnosti podatkov, ki nam jih posredujete. Vaše osebne podatke nam posredujete na lastno odgovornost.
8. Pravice posameznikov
Družba MED IN MLEKO d.o.o. zagotavlja uresničevanje pravic posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki. Zahteve posameznika v zvezi z uresničevanjem pravic se pošljejo lahko na elektronski naslov info(ad)medinmleko.si ali po pošti na naslov MED IN MLEKO d.o.o., Breznikova ulica 15, SI-1230 Domžale. Posameznik je dolžan zahtevi, ki ni posredovana iz e-naslova registriranega uporabnika, predložiti dokazilo o identiteti in/ali naslovu. Družba MED IN MLEKO d.o.o. na vašo zahtevo odgovorila skladu z veljavnimi predpisi.

Posameznik ima v zvezi osebnimi podatki naslednje pravice:

8.1. Pravica do dostopa do podatkov
Posameznik lahko kadarkoli zahtevata, da mu družba MED IN MLEKO d.o.o. potrdi, ali se obdelujejo podatki v zvezi z njim, ter, če da, omogoči dostop do osebnih podatkov ter poda informacije v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.).

8.2. Pravica do popravka
Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu družba MED IN MLEKO d.o.o. omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov.

8.3. Pravica do izbrisa
Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu družba MED IN MLEKO d.o.o. omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe).

8.4. Pravica do omejitve obdelave
Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu družba MED IN MLEKO d.o.o. omogoči pravico do omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. Registrirani uporabniki spletnih storitev lahko storite v nastavitvah vašega uporabniškega računa. Upoštevajte, da v primeru omejitve obdelave določenih osebnih podatkov morda ne bomo mogli zagotoviti popolne storitve.

8.5. Pravica do prenosljivosti podatkov
Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu družba MED IN MLEKO d.o.o. omogoči, da osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, posreduje posamezniku ali prenese na upravljavca po posameznikovem izboru (če je tehnično izvedljivo), pod pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi.

8.6. Pravica do ugovora
V primeru, da družba MED IN MLEKO d.o.o. obdeluje osebne podatke na podlagi zakonitih interesov družbe MED IN MLEKO d.o.o., kot je bilo predstavljeno zgoraj, lahko posameznik v določenih primerih taki obdelavi ugovarja. Družba MED IN MLEKO d.o.o. bo prenehala obdelovati te osebne podatke, razen če presodi, da ima utemeljene in legitimne razloge za nadaljevanje obdelave ali če je obdelava potrebna iz zakonskih razlogov. Ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov za namene neposrednega trženja se lahko izvede tudi s preklicem soglasja za prejemanje obvestil tako, s klikom na gumb za odjavo, ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila oz. da sledi navodilom v vsakokrat poslanem obvestilu.

8.7. Preklic soglasja
Posameznik lahko kadarkoli prekliče soglasje, v primerih, ko je podal soglasje za določen namen obdelave vaših osebnih podatkov. Registrirani uporabniki lahko preklic soglasja izvedejo na info(ad)medinmleko.si. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

8.8. Pravica do pritožbe nadzornemu organu
Posameznik ima pravico vložiti pritožbo Informacijskemu pooblaščenec Republike Slovenije, v kolikor meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Postopek pritožbe pri nadzornem organu je objavljen na spletni strani nadzornega organa.
9. Politika piškotkov
Politika piškotkov je sestavni del Pogojev uporabe. Ko uporabljate naše spletne storitve se na vaš računalnik naložijo piškotki. Na splošno piškotki in sorodne tehnologije delujejo tako, da v brskalnik ali napravo dodeli edinstveno številko, ki nima nobenega pomena zunaj družbe MED IN MLEKO d.o.o.

Družba MED IN MLEKO d.o.o. uporablja te tehnologije za prilagoditev izkušnje in za pomoč pri zagotavljanju vsebine, ki je specifična za vašo uporabo.

9.1. Seznam piškotkov, ki jih uporabljata spletna stran:
Za upravljanje zbiranja informacij preko piškotkov ali sorodnih tehnologij lahko uporabite nastavitve v vašem brskalniku ali v mobilni napravi.

Družba MED IN MLEKO d.o.o. se zavezuje, da vam bo omogočila upravljanje zasebnosti in skupne rabe, vendar ne prevzema odgovornost za zgrešene »Do Not Track« signale preko spletnega brskalnika. Zavrnitev piškotkov lahko povzroči, da vam nekatere funkcije ponujenih storitev ne bodo na voljo.

9.2. Kako uporabljamo piškotke
Mi uporabljamo piškotke iz več razlogov, ki so opisani zgoraj. Žal v večini primerov ni industrijskih standardov za možnosti onemogočanja piškotkov, ne da bi popolnoma onemogočili funkcionalnosti in funkcije, ki jih dodajamo na to spletno mesto. Priporočamo vam, da sprejmete vse piškotke, če niste prepričani, ali jih potrebujete ali ne, če se uporabljajo za zagotavljanje storitve, ki jo uporabljate.

9.3. Onemogočanje piškotkov
Na splošno lahko sprejmete ali preprečite (preprečite) uporabo piškotkov s funkcijo, vgrajeno v vaš spletni brskalnik. To naredite tako, da prilagodite nastavitve v vašem brskalniku.

Zavedajte se, da onemogočanje piškotkov vpliva na funkcionalnost te in številnih drugih spletnih mest, ki jih obiščete. Onemogočanje piškotkov običajno povzroči onemogočanje nekaterih funkcij in funkcij te strani. Zato priporočamo, da ne onemogočite piškotkov.

9.4. Piškotki tretjih oseb
Ko uporabljate to spletno mesto, boste morda prejeli piškotke, ki jih nastavijo tretje osebe. Piškotki tretjih oseb se uporabljajo za sledenje in merjenje uporabe te strani. Na tej spletni strani uporabljamo tudi različne gumbe za socialne medije in vtičnike, ki vam omogočajo, da se na različne načine povežete s svojim socialnim omrežjem. Da bi ti delali na naslednjih spletnih mestih socialnih medijev, vključno z LinkedIn, Facebook, Google+, Instagram itd. Te strani bodo nastavile piškotke prek našega spletnega mesta, ki se lahko uporabljajo za izboljšanje vašega profila na njihovi spletni strani ali prispevajo k podatkom, ki jih imajo za različne namene, opisane v njihovih pravilnikih o zasebnosti.

MED IN MLEKO d.o.o. uporablja tudi Google Analytics za analizo uporabe spletne strani. Google Analytics ustvarja statistične in druge informacije o uporabi spletnega mesta s pomočjo piškotkov, ki so shranjeni v računalnikih uporabnikov. Informacije, pridobljene v zvezi z našo spletno stranjo, se uporabljajo za izdelavo poročil o uporabi spletne strani. Ti piškotki lahko spremljajo stvari, na primer kako dolgo boste porabili na spletnem mestu in na straneh, ki jih obiščete, da bomo lahko še naprej ustvarjali zanimive vsebine. Google bo te podatke shranil in jih uporabil. Če želite izvedeti več o Googlovem pravilniku o zasebnosti, ga lahko preberete tukaj: https://www.google.com/privacypolicy.html Več informacij o piškotkih storitve Google Analytics najdete na uradni strani Google Analytics.

Občasno tudi testiramo nove funkcije in naredimo subtilne spremembe v načinu, kako je spletno mesto dostavljeno. Ko še vedno preizkušamo nove funkcije, se lahko ti piškotki uporabljajo za zagotovitev dosledne izkušnje med bivanjem na spletnem mestu, hkrati pa zagotavljamo, da razumemo, katere optimizacije najbolj cenijo naši uporabniki. Pomembno je, da razumemo statistične podatke o tem, koliko obiskovalcev našega spletnega mesta dejansko opravi nakup, zato je to vrsta podatkov, ki jih bodo ti piškotki sledili. Tudi to je pomembno za vas, saj pomeni, da lahko natančno pripravimo poslovne napovedi, ki nam omogočajo spremljanje naših stroškov oglaševanja in izdelkov, da zagotovimo najboljšo možno ceno. Z uporabo naše strani se strinjate, da lahko uporabimo piškotke za zgoraj navedene namene.

Če želite več informacij o tem, nas lahko kontaktirate preko e-pošte na naslov: info(at)medinmleko.si
10. Sprememba politike zasebnosti in politike piškotkov
Družba MED IN MLEKO d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe politike zasebnosti in politike piškotkov glede na razmere in zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Prosimo vas, da jo redno spremljate in pregledate novosti. O vseh spremembah glede obdelave vaših osebnih podatkov in/ali spremembe (posodobitve) politike zasebnosti ali politike piškotkov, vas bomo ustrezno predhodno obvestili. Prav tako bodo spremembe politike zasebnosti pravočasno objavljena na naši spletni strani. V kolikor ne soglašate s politiko o zasebnosti, vas prosimo, da prenehate z uporabo naših spletnih storitev in zaprete svoj uporabniški račun oz. prekličete podana soglasja.


Zadnjič spremenjeno: Marec, 2023
Verjeli smo, da je mogoče narediti vrhunski lepotni salon iz katerega ne odidete le urejeni, temveč predvsem sproščeni. Nastala je čarovnija lepote medinmleko.
Domžale
Ljubljana
Koper
© 2023 MED IN MLEKO d.o.o. Vse pravice pridržane

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom nudenja boljše uporabniške izkušnje. Če boste nadaljevali z ogledom, bo to za nas pomenilo, da se strinjate z našo politiko varovanja osebnih podatkov.